104248468_562211074365053_38192974241082959_n

Toen ik in de spiegel keek, zag ik weer dat EGO…

Ondanks dat ik de kilo’s eraf vlogen bij mij na mijn ‘gastric bypass’, had ik nog altijd moeite om naar mezelf in de spiegel te kijken. En heel eerlijk? Ondanks dat ik nu toch al jaren gewend ben aan mijn lichaam zoals deze nu is, kost het mij van tijd tot tijd soms nog steeds moeite om die mooie vrouw in de spiegel te zien.

Als men hoorde dat ik een gastric bypass had gedaan reageerden mensen vaak met het antwoord: “Oh ja lekker makkelijk, zo kan ik ook afvallen.” Nou ik kan je vertellen dat daar totaal niks makkelijks aan is, want je doet het ECHT allemaal zelf. Het zit namelijk allemaal tussen je oren en niet in je maag, als je begrijpt wat ik bedoel?

onzeker

Hierdoor kon ik erg onzeker worden over mezelf, alsof ik dat nog niet was. Dus ja in de spiegel naar mezelf kijken was dan ook wel een dingetje, hoor. Ik zag nog steeds die zware Angelique, die nog helemaal niks was afgevallen en dat, terwijl ik op het eind 63 kilo lichter woog. Bizar toch hoe je ‘EGO’ aan de haal kan gaan met je? De stemmetjes in mijn hoofd vertelde mij nog steeds dat ik niet mooi was. Of zeiden: “Zie je wel dat je nu nog steeds er dik uit ziet.”

Dat was dan zeker ook iets waar ik aan diende te werken. Ja ik diende het voor mezelf te willen doen en niet te moeten. Ik had ooit eens gelezen in een boek van Louise Hay dat je juist op zo’n moment heel erg goed naar jezelf in de spiegel diende te kijken. En tegen jezelf dan de volgende zin kon zeggen: “Ik heb bewondering voor jou. Ik hou van jou.”

Na een week gaf ik dit al op, want ik voelde het totaal niet. Terwijl er juist ook een affirmatie bij stond, die je kon opzeggen als het onprettig of onwennig voelde om door te kunnen zetten, maar nee hoor ik gooide de handdoek al in de ring…

Toeval bestaat niet

Een paar maanden later kwam deze oefening weer terug op mijn pad en ben ik deze toch gaan doen en heb doorgezet. Het besef was bij mij ondertussen gekomen dat ik mezelf volledig mocht accepteren. Niemand kon dit gevoel voor mij veranderen alleen ik zelf. Ik keek op die manier naar mijzelf in de spiegel en daarbij gaf ik mijn EGO ook nog eens een podium, in plaats van dit om te buigen. ‘Iedereen accepteerde mij zoals ik was, nu ikzelf nog’.

Het doorzetten van deze oefening heeft mij heel erg geholpen. Ik begon mezelf steeds meer en meer te accepteren voor wie ik was. En nee, ik ga niet beweren dat ik nooit meer last heb van op een negatieve manier naar mezelf te kijken, want dan zou ik liegen. Maar ik kan wel zeggen dat ik dan deze oefening weer oppak, om mijzelf weer te laten weten dat ik er mag zijn en dat ik van mezelf mag houden, zoals ik ben. Met al mijn positieve en negatieve kanten. Ja ook dat is zelfliefde, de negatieve kanten van jezelf omarmen. We zijn zoals we zijn met al onze sterke en minder sterke punten. Het mooie ervan is dat je steeds beter die positieve kanten van jezelf gaat zien waardoor de negatieve, steeds sneller vervagen. En je jezelf gaat zien, in de werkelijke waarde voor wie je bent en vooral gaat accepteren hoe mooi het is om je in zelfliefde te hullen, zonder te streven naar perfectie.

Liefs,

Angelique

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Coachpraktijk Angels gebruikt cookies op de website en wij zijn verplicht om jouw toestemming te vragen. Met de cookies die wij gebruiken kunnen wij de kwaliteit en effectiviteit van de website en advertenties testen, maar deze cookies kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je meer weten over cookies en de cookies die wij gebruiken? Lees onze cookieverklaring en privacyverklaring.