Canva - Silhouette Photo of Woman Against during Golden Hour

Nieuwetijdskind én HSP, mijn persoonlijke transformatie

Groei en transformatie: twee prachtige woorden, deze twee hebben voor mij persoonlijk wel een hele diepe betekenis, aangezien ikzelf, ondanks dat ik al enorm krachtig in het leven sta, toch ook tegen mijn nieuwetijdskind-zijn, en vooral daarbij de invloeden van de combinatie met hsp, ben aangelopen. 

Wat is een nieuwetijdskind?

De term ‘nieuwetijdskind’ is ontstaan vanuit het new-ageconcept, wat verwijst naar mensen die heel intuïtief, (hoog)gevoelig zijn en veelal ‘oude zielen’ worden genoemd, dit vanwege een aangeboren, sterke innerlijke wijsheid die deze personen bezitten. Vaak gaat dit ook gepaard met (paranormale) gaven. De eerste ‘lichting’ nieuwetijdskinderen, werden geboren zo tegen het einde van de ‘tweede wereldoorlog’, gedurende de jaren erna, nam dit aantal enorm, en explosief toe. Tegenwoordig zijn er veel mensen die niet (zeker) weten, of ze tot deze groep behoren. Met als gevolg dat zij moeite hebben met het onder controle hebben en houden, van hun emoties, en zichzelf niet altijd begrijpen. Door het gevoel te hebben, ‘anders’ te zijn, hebben ‘nieuwetijdsmensen’ (deze term wordt steeds vaker toegepast, vanwege het feit dat er vaak onterecht wordt gedacht, dat het uitsluitend een kind of jonger persoon is die nieuwetijdskind is), vaak moeite om zichzelf aan te passen aan de sociaal opgelegde standaard. Een nieuwetijdskind is altijd een hsp, maar een hsp is niet per definitie een nieuwetijdskind!

Acceptatie en signalen

Lang, te lang eigenlijk heb ik de signalen aan me voorbij laten gaan, mijn gaven weggedrukt, terwijl ik eigenlijk altijd geweten heb dat ik hier met een ‘missie’ ben op aarde. Ook heb ik een diepe connectie met de natuur, met name de zee, wat mijn geest vrijmaakt, van hokjes-minded Nederland. Onbedoeld ben ik toch weer in mijn eigen zwaard gevallen, door steeds weer de wensen en dromen, van anderen voor te laten gaan op die van mezelf. Dat ik me steeds minder op mijn gemak begon te voelen in mensenmassa’s en nog amper kon ‘aarden’, veroorzaakte een terugval in mijn groei. Wat (helaas) vaker voorkomt bij nieuwetijdsmensen. Mede doordat ik meerdere malen een burn-out heb gehad, is mijn transformatie en groei nu nóg intensiever! Waardoor ik mij realiseer, wat een voorrecht het is om zowel een nieuwetijdskind als hsp te zijn! Door dit als gereedschap te gebruiken, in combinatie met de kracht van het Universum, ben ik in staat mijzelf te accepteren als mens met een missie. 

Wat zijn de kenmerken?

Het nieuwetijdskind heeft een enorme hang naar de waarheid, rechtvaardigheid en behoefte aan vrijheid. Vaak is er ook een diepere connectie met dieren, wat soms zelfs meer is als met mensen. Ze beschikken over een feilloze intuïtie, creativiteit en zoeken naar ‘eenheid’ het liefst in de vorm ‘Soul Mates’. 

Door goed te luisteren naar jezelf, de signalen en je grenzen aan te geven, leer je van de lessen die het leven je aanreikt. Het heeft mij uiteindelijk gebracht waar ik graag wil zijn en ik geloof erin, dat alles met een goede reden gebeurt! 

Liefs, 

Angelique

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 reacties

Geef een reactie

Coachpraktijk Angels gebruikt cookies op de website en wij zijn verplicht om jouw toestemming te vragen. Met de cookies die wij gebruiken kunnen wij de kwaliteit en effectiviteit van de website en advertenties testen, maar deze cookies kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je meer weten over cookies en de cookies die wij gebruiken? Lees onze cookieverklaring en privacyverklaring.